Hallo allemaal. Ik ben Xin Rampelt en ik woon met mijn man, twee schattige kinderen, twee Shiba Inu’s en een kat in Geldrop.

Enkele jaren geleden ben ik als hobby begonnen met het bakken en versieren van taarten. Ik begon taarten te maken voor verschillende gelegenheden, zoals verjaardagen, Kerstvieringen en bruiloften. Eerst maakte ik alleen maar taarten voor familie en vrienden, maar meer en meer vroegen andere mensen of ik ook voor hun een taart wilde maken.

Het bakken versieren werd steeds uitdagender doordat ik steeds complexere taarten ging uitproberen. En iedere geslaagde complexere uitdaging gaf en geeft me meer voldoening.

Ik bak al mijn taarten met een traditioneel biscuitdeeg recept en vul deze met lagen Italiaans meringue botercrème, verschillende soorten bavarois of met een chocoladecrème. Vervolgens bedek ik de taart met een marshmallow fondant en dan versier ik de taart met figuren gemaakt van fondant of botercrème.

Alles, zoals de fondant, botercrème, bavarois en uiteraard het biscuitdeeg, maak ik zelf. Dus ik weet wat er in zit en dat het lekker is.

Het mooiste van taarten bakken en versieren is dat elke taart uniek is. Iedere taart heeft zijn eigen ontwerp dat de aanvrager samen met mij samenstelt. Ik hoop altijd dat degenen voor wie ik de taarten maak evenveel dan de taarten geniet, zowel visueel als in smaak, als dat ik geniet van het maken.

Eet smakelijk,

Xin Rampelt

Vul hieronder uw e-mailadres en wachtwoord in om in te loggen. Vul u uw e-mailadres in:
E-mailadres*
Wachtwoord *
  Wachtwoord vergeten?